Wat zijn leuke bijbaantjes voor studenten?

0 Comments

Als student kan het leven aan de dure kant zijn. Zo heeft een student uitgaven aan feestjes, school, boodschappen en de studentenwoning. Wanneer je niet een te grote studieschuld wilt is het daarom belangrijk om ook een bijbaantje te hebben. Er zijn een hoop leuke bijbaantjes voor studenten. In deze blog zal ik de leukste en populairste studentenbanen bespreken. Veel leesplezier!

1.     Horeca

Een van de populairste bijbaantjes is werken in de horeca. Denk hierbij aan het werken als ober, bartender, barista, of in de keuken van een café of restaurant. Voor studenten is dit een bijbaantje waar je veel andere mensen leert kennen, waardoor dit erg populair is. Ook doen veel studenten cateringwerk bij evenementen en feesten.

2.     Bijles geven

Een andere populaire bijbaan is het geven van bijles aan medestudenten. Het voordeel van deze bijbaan is dat dit erg flexibel werk is. Je kunt namelijk relatief makkelijk jouw eigen uren inplannen. Het leuke van deze bijbaan is dat je wederom in contact komt met medestudenten, waardoor jouw communicatieve vaardigheden ook verbetert worden.

3.     Promotiewerk

Vaak zie je op straat studenten die promotiewerk aan het doen zijn. Het is erg populair onder studenten om te werken bij promotieteams die informatie verspreiden op evenementen, beurzen en festivals. Het leuke van deze bijbaan is dat je veel in contact staat met andere mensen. Je leert dus veel nieuwe mensen kennen. Dit kan erg handig zijn als student.

 

4.     Werken bij een marketing bureau

Marketing wordt steeds belangrijker. Veel studenten studeren dan ook marketing & communicatie. Hierdoor zijn er ook veel studenten die werken bij een online marketing bureau. Het voordeel van dit bijbaantje is dat je wederom erg flexibel bent met het inplannen van de uren die je kunt maken. Studeer je bijvoorbeeld in Eindhoven? Google dan even; marketing bureau eindhoven en wie weet vind jij wel een leuke nieuwe baan!

5.     Werken in een winkel in de stad

Als student woon je vaak in het centrum van een stad. Het is dus handig als je bijbaan dichtbij jouw studentenhuis is. Dit scheelt namelijk een hoop onnodige reistijd. Dit is ook de reden dat veel studenten werken in een lokale winkel, boetiek of in de supermarkt. Vaak werken de studenten hier als voorraadbeheerder of kassamedewerker.

Tags: