Wat zijn GITP-assessments en hoe kunnen ze helpen bij je carrière?

0 Comments

Als je op zoek bent naar manieren om je carrière naar een hoger niveau te tillen, heb je vast wel eens gehoord van GITP assessments. Maar wat zijn deze assessments precies en hoe kunnen ze je helpen om beter inzicht te krijgen in je sterke punten en zwaktes? In deze blog zullen we de belangrijkste aspecten van GITP assessments bespreken, zodat je een goed beeld hebt van wat je kunt verwachten als je zo’n assessment laat uitvoeren.

Waar staat GITP voor?

GITP staat voor Goudsmit, IJzerman en Van der Poll, een organisatie die al ruim 70 jaar actief is op het gebied van assessments en ontwikkeling van mensen. De assessments die zij uitvoeren zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de capaciteiten, persoonlijkheid en ontwikkelmogelijkheden van mensen. Er zijn verschillende soorten GITP assessments, afhankelijk van je doelstellingen en behoeften. Hieronder bespreken we enkele veel voorkomende vormen van GITP assessments:

Psychologisch onderzoek

Dit assessment heeft als doel om inzicht te krijgen in je persoonlijkheid en drijfveren. Dit kan helpen bij het maken van keuzes op het gebied van werk en studie.

Capaciteitenonderzoek

Dit assessment meet je cognitieve capaciteiten, zoals taalvaardigheid, intelligentie en redeneervermogen. Dit kan nuttig zijn als je wilt weten waar je sterke punten liggen en welke functies bij je passen.

Assessment Center

Dit is een combinatie van verschillende tests en opdrachten, waarbij je wordt geobserveerd in groepsverband. Dit kan helpen bij het beoordelen van je leiderschapskwaliteiten en hoe je functioneert in een team.

Loopbaanassessment

Dit assessment is bedoeld om inzicht te krijgen in je kwaliteiten, interesses en motivatie op het gebied van werk. Dit kan helpen bij het maken van keuzes op het gebied van loopbaanontwikkeling.

In het kort

GITP-assessments kunnen dus heel waardevol zijn als je wilt werken aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ze geven inzicht in je persoonlijkheid, kwaliteiten en ontwikkelingsmogelijkheden, en kunnen helpen bij het maken van weloverwogen keuzes op het gebied van werk en studie. Als je ook geïnteresseerd bent in een GITP-assessment, kun je het beste contact opnemen met een deskundige op dit gebied, die je verder kan helpen bij het kiezen van het juiste assessment en het interpreteren van de resultaten.

Onze tip: https://www.assessment-training.com/nl 

Tags: