Hoe kan relatiebemiddeling jou helpen aan liefde?

0 Comments

Er zijn veel manieren om een potentiële nieuwe partner te vinden. Mensen komen elkaar tegen in de kroeg, worden door vrienden aan elkaar gekoppeld of lopen tegen elkaar aan in de supermarkt. Een partner vinden is vaak een combinatie van actief op zoek zijn en geluk hebben. Maar soms wil het gewoon niet lukken. Daar is relatiebemiddeling voor. Relatiebemiddeling kan jou helpen aan de liefde.

Wat is relatiebemiddeling?

Met relatiebemiddeling zorg je er eigenlijk voor dat je niet onnodig op een date gaat die rampzalig kan aflopen. Van tevoren weet je dat degene met wie je afspreekt overeenkomsten hebt, daar heeft de relatiebemiddelaar voor gezorgd. Die zorgt er namelijk voor dat je op een heel persoonlijke manier wordt gekoppeld aan een date. Je geeft het zoeken van jouw match uit handen. 

Hoe werkt relatiebemiddeling?

Er zijn behoorlijk wat relatiebureau’s op de markt en sommige zijn erg prijzig, dus wees nauwkeurig met een bureau kiezen. Als je eenmaal een relatiebemiddelaar gekozen hebt, wordt je uitgenodigd op een intake gesprek. Hier worden er vooral veel vragen aan je gesteld, zodat de bemiddelaar een persoonlijk profiel kan aanmaken. Er wordt gevraagd naar je persoonlijkheid, je leven, wat je wil in een toekomstige relatie et cetera. Hierna gaat de relatieconsulent op zoek naar matches en hoef jij alleen maar te wachten totdat er een selectie aan je voorgesteld wordt. Hoe meer mensen er aangesloten zijn bij het netwerk van het relatiebureau, hoe meer kans dat er matches worden gevonden en misschien zit de perfecte match daar wel bij. Houd hier rekening mee bij het kiezen van een relatieconsulent. Als er matches zijn wordt hun profiel aan jou voorgesteld en kan jij hen bellen om een afspraak te maken. Is het een succes, dan gaat het vanaf daar vanzelf. Is het geen succes, dan bespreekt de relatiebemiddelaar waarom niet en hoe de volgende match beter kan.

De voor- en nadelen van relatiebemiddeling

Een groot voordeel van een bureau ten opzichte van een app is dat er met echte mensen gepraat wordt, die veel nauwkeuriger matches kunnen maken dan dat een app dat kan. Het persoonlijke profiel dat aangemaakt wordt zorgt ervoor dat er veel gerichter en efficiënter gematched kan worden. Ook krijg je van tevoren het profiel van de potentiële match te zien en kun je gewoon tegen de bemiddelaar zeggen of je die persoon zou zien zitten of niet. Een nadeel is dat het erg prijzig is. Een bemiddelaar is veel duurder dan een abonnement op een datingsite. Het is ook erg belangrijk dat je een klik hebt met jouw consulent, zodat het persoonlijke profiel goed representeert wie jij bent.

Tags: