Escape room; hoe speel je het spel het beste?

0 Comments

Een escape room is een ontzettend leuke activiteit voor jong en oud. Je wordt samen met een groepje vrienden, familieleden of collega’s opgesloten in een kamer vol met puzzels en uitdagingen. Het doel is simpel. Doorgaans moet je binnen het uur zien te ontsnappen door de puzzels op te lossen en de uitdagingen te voltooien. Het doel is natuurlijk om andere groepjes af te troeven en om de kamer als de eerste te verlaten. Maar daar moet je natuurlijk wel iets voor doen! Hoe speel je het spel het beste en met welke tips kun jij jezelf en je team tot winnaar kronen? In onze blog geven we hier meer informatie over.

Teamwork is essentieel

Teamwork is essentieel als je een escape room wilt winnen, want je hebt elkaar nodig om puzzels op te lossen en opdrachten te voltooien. Als je bijvoorbeeld met een grote groep collega’s, vrienden of familieleden naar de escape room gaat, is het slim om een groepje samen te stellen met mensen die in alle onderdelen wel sterk zijn. Soms zijn we geneigd om groepjes te vormen met de mensen die we het leukste vinden, maar je kunt veel beter kijken naar de kwaliteiten die iemand heeft. Zo is de één beter in fysieke uitdagingen terwijl de ander juist veel beter puzzels kan oplossen. Een ander is bijvoorbeeld enorm goed in het leggen van verbanden. De tip is dus om je team zorgvuldig samen te stellen!

De rust bewaren

Makkelijk gezegd dan gedaan, maar het is belangrijk om rustig te blijven! Met alles wat er gebeurt en de klok die onverbiddelijk doorloopt, kan de paniek al snel toeslaan. Zeker voor mensen die vreselijk competitief zijn. Maar door rustig te blijven kun je jezelf veel beter concentreren op de puzzel of de uitdaging waar je mee bezig bent. Ook hier geldt weer de regel dat je iemand in je team nodig hebt die de rust kan bewaren. Een motivator die je rustig houdt en eigenlijk mentaal ondersteunt tijdens de uitdaging. Daar bereik je simpelweg het meeste mee.

Geef je ogen de kost in een escape room

Wat enorm belangrijk is als je het spel speelt is om alles goed op je in te laten werken. Een escape room zit vol verrassingen, hints en tips waarmee je het spel kunt spelen. Hoe sneller je ze ontdekt des te eerder je bent ontsnapt. En hoe eerder je bent ontsnapt des te groter is de kans dat je het spel wint. Houdt er rekening mee dat alles in een escape room belangrijk is! Van het kleinste kistje op een sidetable tot aan een schilderij dat aan de muur hangt. Staat een kastje, stoel, tafel of een ander object op een niet logische plek? Dan is het tegen een zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat hieronder of -achter iets ligt verstopt. Laat je dus niet foppen en probeer alles goed te onderzoeken. Soms kun je met hulpstukken, zoals UV-licht – dat je logischerwijs ook van de organisator krijgt of die je tijdens de ontsnapping vindt – ook verborgen puzzels, tips en trucs ontdekken. Eén ding is zeker, kies je voor de escape room Rotterdam dan is plezier en spanning gegarandeerd!

Tags: