Waarom een unieke zwemvijver aanleggen

0 Comments

Een biologisch alternatief voor een traditioneel zwembad is een zwemvijver. Het moet hiervoor in ieder geval groot genoeg zijn en schoon gehouden worden door een filtersysteem. Sommige mensen noemen de zwemvijver ook wel een chloorvrij natuurzwembad. Het bijzondere aan zo een zwemvijver is dat het een tegenstelling tot normale zwembaden niet wordt gezuiverd door chemicaliën maar door de planten en om niet telkens met je voet tussen de planten te zitten hebben ze speciaal een filtersysteem bedacht dat naast de zwemvijver waar het water doorheen gaat. Dit zorgt voor een natuurlijke zuivering. De zwemvijver wordt ook op een natuurlijke manier verwarmd door de zon. Deze vijver wordt gebruikt voor leuke activiteiten zoals zwemmen, waden en peddelen. 

De voordelen van natuurlijke zwemvijvers

Een zwemvijver aanleggen in je tuin heeft meer voordelen dan een traditioneel zwembad. Er hoeft geen chloor te worden gebruikt omdat de zwemvijver schoon wordt gehouden door waterplanten. Het zwemvijver water is hierdoor wat minder irriterend voor huid en ogen. De flexibiliteit van een zwemvijver in termen van grootte, lengte, breedte en plaatsing in je tuin is een ander voordeel. Echter, rekening houdend met de aansluiting van de nodige voorzieningen zoals water en elektra, is dat voor traditionele zwembaden niet altijd even eenvoudig. Het belangrijkste voordeel ten opzichte van een zwembad is dat het er nog steeds fantastisch uitziet in de tuin, zelfs als het te koud is om te zwemmen. Kortom, zwemvijvers bieden een interessante vervanger voor traditionele zwembaden.

Het verschil tussen natuurlijke zwemvijvers en zwembaden 

Jij bepaalt zelf als je liever een natuurlijke zwemvijver of traditioneel zwembad wilt in je tuin. Voortaan hoef je je huis niet te verlaten om elders te gaan zwemmen, maar kun je gerust thuis zwemmen in je zwembad of zwemvijver. Het zijn beide mooie waterbronnen voor je tuin en heb je de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende soorten op basis van grootte, vorm, materiaal en afwerking. Zwemmen is de enige activiteit die is toegestaan ​​in een ingebouwd zwembad. Het zwembad is in de winter overdekt en het water is helder. Zwemvijvers zijn ook gemaakt om in te zwemmen, maar ze kunnen ook vissen en planten bevatten.

Tags: