Tips om topfit te blijven als student

0 Comments

Als student bestaat het leven niet alleen maar uit gezond eten, sporten en genoeg rust nemen. Zo heeft een student ook heel vaak feestjes. Toch willen veel studenten, ondanks de vele feesten, graag topfit blijven. Gelukkig zijn er een aantal hele goede oplossingen om topfit te blijven als student! In deze blog zullen alle oplossingen besproken worden.

1.     Ga sporten

De nummer één oplossing om fit te blijven als student is om te gaan sporten. Bewegen zorgt ervoor dat je een goede conditie behoudt en dat je veel calorieën verbrandt, waardoor je niet al te veel aan zult komen. Gelukkig zijn er veel studentenverenigingen waar je je kunt aanmelden. Bekende studenten sporten zijn onder andere roeien, rugby, voetbal en tennis. Door een van deze sporten uit te oefenen zul je ook vervelende blessures zoals handklachten kunnen voorkomen.

Een hobby die steeds populairder wordt is padellen. Door deze hobby te beoefenen zul je naast handklachten ook polsklachten voorkomen. Twee vliegen in één klap dus!

2.     Let op je voeding

De basis van een gezonde leefstijl is gezond eten. Natuurlijk kun je niet elke dag 100% gezond eten, maar er moet een goede balans zijn tussen gezond en ongezond eten. Probeer veel eiwitrijk voedsel te eten. Dit zorgt namelijk voor spierherstel na het sporten. Naast eiwitten is het verstandig om gezonde vetten (avocado’s, noten) en koolhydraten (aardappelen, rijst, boterham) te eten.

3.     Slaap goed

Door de vele feestjes als student kun je niet elke dag optimaal slapen. Het is daarom belangrijker dan ooit om goed te slapen op de dagen dat je niet aan het feesten bent. Het wordt vaak aangeraden om minimaal 8 uur slaap te nemen. Mocht je de dag ervoor een feest gehad hebben dan is het raadzaam om minimaal 9 uur slaap te nemen. Hierdoor zul je de hele dag topfit zijn, waardoor je ook productief kunt zijn!

4.     Ontmoet mensen

Als student is het leuk om veel nieuwe mensen te leren kennen. Dit is ook erg belangrijk want eenzaamheid wil je hoe dan ook voorkomen. Manieren om nieuwe mensen te leren kennen als student is bijvoorbeeld om bij studenten/studieverenigingen te gaan. Verder zul je tijdens een avond uit ook veel nieuwe medestudenten kunnen leren kennen.

5.     Drink genoeg water

De laatste tip is om genoeg water te drinken elke dag. Door genoeg water te drinken zul je een betere concentratie en een hoger energieniveau bereiken. Enorm belangrijk dus!

Tags: