Jouw rugklachten verminderen?

0 Comments

Als je rugklachten hebt is dat natuurlijk bijzonder vervelend. Je kan veel pijn en belemmeringen ervaren. Daar blijf je niet graag mee rondlopen. Daarom is het verstandig om een fysiotherapeut je klachten te beoordelen en een plan van aanpak te maken om je klachten te verminderen.
Deze tips gaan je absoluut helpen:

  • Blijf vooral bewegen bij lage rugklachten en belemmeringen.
  • Laat je goed adviseren door een fysiotherapeut.
  • Ga op goede dagen ook niet meer doen; hou je aan de training.

Waar moet je naartoe met rugklachten?

Wanneer je rugklachten ervaart is het goed om aan fysiotherapie te gaan denken. Een fysiotherapeut kan je namelijk helpen rugspieren te versterken en minder pijn of ongemakken te ervaren. Dit kan door het inzetten van een groot aantal trainingen en mogelijkheden. Zo voorkom je dat rugklachten je leven zullen beheersen.
Met fysiotherapie rugklachten verminderen en zelfs wegenemen is dus echt mogelijk door het inzetten van een goede en langdurige behandeling. Waar jij als patiƫnt echt mee geholpen bent. Want lage rugklachten zijn het meest voorkomende probleem in Nederland.
Je zal tijdens fysiotherapie dus niet alleen aan de slag gaan met het verminderen en uiteindelijk wegnemen van de klachten. Je gaat ook aan de slag om de klachten in de toekomst te voorkomen aan de hand van preventie. Je eigen lichaam weer leren kennen.

Hoe voorkom je blessures?

Naast bestaande rugklachten kun je ook bij een fysiotherapeut terecht voor het verbeteren van je houding. Op die manier voorkom je blessures aan de rug en andere lichaamsdelen. Door het inzetten van preventie blessures ga je dus uit van mogelijkheden en een gezond leven.
Een blessure kan iedereen overkomen. Waarbij het vooral goed is op te letten wat je houding is en hoe je deze kan verbeteren. Bijvoorbeeld tijdens het tillen of uitvoeren van taken op het werk, huishouden of voor je eigen beroep.

Tags: ,