Drie redenen om te kiezen voor een groendak

0 Comments

Het spreekt voor zich dat je voor de afwerking van je dak tegenwoordig een keuze kan maken uit een meer dan behoorlijk aantal verschillende mogelijkheden. Eén van de opties waar je voor kan kiezen en welke bovendien ook ontzettend populair is, is het zogenaamde groendak. Voor dit type dak geldt dat ze niet alleen beschikt over een aantrekkelijke, groene uitstraling, daarnaast is het ook nog eens zo dat er diverse voordelen aan verbonden zijn voor de gezondheid van de inwoners en zelfs ook voor deze van de mensen in de omgeving. Lijkt dit jou nu ook wel interessant? Dan is het zeker en vast de moeite waard om meer te ontdekken over groendaken met de onderstaande informatie.

1.) Een groendak ziet er geweldig aantrekkelijk uit

Allereerst is het vanzelfsprekend dat je dak voor een niet onbelangrijk deel verantwoordelijk is voor de algehele uitstraling van je woning. Dat betekent natuurlijk dat je altijd graag zal willen kunnen rekenen op een zo mooi mogelijke afwerking. Als je kiest voor een groendak bestaande uit bijvoorbeeld sedumplanten is dat zeker het geval. Je creëert als het ware een natuurlijk stukje paradijs op het dak van je woning. Je zal hier niet alleen zelf van kunnen genieten, bovendien zal je tot de vaststelling komen dat ook de uitstraling van je huis zeker en vast naar een hoger niveau zal worden getild. Op deze manier sla je gegarandeerd twee vliegen in één klap. 

2.) Tegenwoordig valt een groendak vrij eenvoudig te realiseren

Het realiseren van een groendak was in het verleden een gigantische opdracht. Dat niet in het minst omdat er in eerste instantie grondig moest worden geconfronteerd of de aanwezige dakconstructie het aanzienlijke gewicht kon houden of niet. Dat bleek lang niet altijd even voor de hand liggend te zijn, integendeel. Uiteraard moet het gewicht tegenwoordig nog altijd worden gecontroleerd, maar je hebt nu wel als voordeel dat er ook zoiets bestaat als sedumcassettes die je groendak vorm kunnen geven. Bovendien geldt voor het gebruik van dergelijke cassettes dat ze er eveneens voor zorgen dat je instant bent verzekerd van de mooie uitstraling van een groen dak. Je hoeft dus in tegenstelling tot vroeger niet nog maanden te wachten voordat je dak over een mooie, groene uitstraling beschikt.

TOPGROEN | Make Holland green again!

3.) Je creëert er ook een meerwaarde mee voor de omgeving

Tot slot is het eveneens zo dat je met een groendak een meerwaarde creëert voor de omgeving waar je woning in gevestigd is. Veel mensen houden hier eigenlijk geen rekening mee, maar toch is ook deze reden uiteraard niet onbelangrijk, integendeel. Van groendaken is in de praktijk bijvoorbeeld bekend dat ze niet alleen helpen om de hoeveelheid fijnstof uit de lucht te filteren, daarnaast zorgen ze ook voor het omzetten van CO2 in zuurstof. In het bijzonder voor stedelijke omgevingen geldt dat dit een niet onbelangrijke meerwaarde is die wordt gerealiseerd. Het mag dan ook duidelijk zijn, het plaatsen van bijvoorbeeld een sedumdak doe je niet alleen maar voor jezelf, maar zeker ook voor de mensen die woonachtig zijn in de omgeving van jouw huis. 

Tags: