Makkelijke Manieren Om Een Studentenhuis Hygiënischer Te Maken

0 Comments

Studentenhuizen staan erom bekend dat ze niet al te beste hygiëne hebben. Logisch, want studenten hebben geen tijd en weinig zin om iedere dag alles grondig te gaan poetsen. Gelukkig zijn er een hoop makkelijke manieren om een studentenhuis toch een stuk hygiënischer te maken. Na het lezen van deze blog weet jij precies hoe je jouw studentenhuis schoon en hygiënisch kunt houden.

1. Regel een poetsvrouw

De makkelijkste manier om jouw studentenhuis hygiënisch te houden is door een poetsvrouw te regelen. Zorg ervoor dat jouw huis minimaal 1 a 2x per week grondig gepoetst wordt. Hierdoor zal het netjes en schoon blijven!

2. Ruim elke dag op

Je kent het wel: vieze afwas die al een week in de keuken staat. Veel studenten laten het na om hun rotzooi op te ruimen. Dit kan ervoor zorgen dat er door het hele huis rommel ligt. Dit is ten eerste niet netjes en ten tweede ook totaal niet hygiënisch. Zorg er daarom voor dat er direct afgewassen wordt na het eten. Een tip wat kan helpen is om een afwasschema te maken met het studentenhuis.

3. Renoveer de keuken

Ter aanvulling op de vorige tip zou je ook ervoor kunnen kiezen om de keuken een keer te vernieuwen. Wat je zou kunnen doen is de bestaande keuken renoveren. Op een gegeven moment is een studentenkeuken vies, oud en krijg je het simpelweg niet meer goed schoon. Ik raad de keuken renoveren vooral aan als je een oude keuken hebt.

4. Goed ventileren

Zorg ervoor dat je elke dag de ramen even open zet zodat het huis goed kan doorluchten. Hierdoor heb je elke dag frisse lucht in het huis. Nare luchtjes zullen ontsnappen en dit is goed voor de hygiëne.

5. Beddengoed verschonen

De laatste tip is om wekelijks even jouw bed te verschonen. Veel studenten laten dit na, omdat ze te lui zijn of omdat ze hier geen zin in hebben. In enkele gevallen kan dit resulteren in schurft. Dit wil je hoe dan ook voorkomen. Zorg er daarom echt voor dat je wekelijks jouw bed verschoond!

6. Verwijder honden of kattenharen

Veel studenten hebben in hun studentenwoning een huisdier zoals een kat of hond. Deze beesten verliezen haren die vaak op de bank in de woonkamer terecht komen. Zorg er daarom voor dat je de bank ook wekelijks schoonmaakt door de honden- en kattenharen te verwijderen. Je kunt dit doen met een haarverwijderaar. 

Tags: