Als student een auto kopen

0 Comments

Als student beschik je vaak pas net over een rijbewijs. Je zult echte ervaring nog moeten opdoen, maar de basis is er. Zodra je een rijbewijs hebt zal je misschien in het begin nog even rijden in de auto van je ouders, maar vele jongeren voelen al snel de drang om zelf een auto te kopen. Echter zal je als student nog niet over veel geld beschikken en daarom niet meteen de allernieuwste BMW kunnen kopen. Echter betekent dit niet dat er geen andere goede opties voor je zijn. Je kan bijvoorbeeld overwegen om een Dacia Duster occasion te kopen, waardoor je met minder geld alsnog een mooie auto hebt. Om ervoor te zorgen dat je je bewust bent van de mogelijkheden als student, zal dit artikel informatie geven over het kopen van een auto op een jonge leeftijd.

Leeftijd

Voordat je student bent heb je al de kans om je rijbewijs te halen. Je kan tegenwoordig namelijk als je zestien en een half bent al beginnen met rijlessen. Vanaf 17-jarige leeftijd kan je beginnen met afrijden en het aanvragen van je rijbewijs. Echter moet je nog tot 18-jarige leeftijd wachten totdat je een auto kan kopen. Het hebben van een rijbewijs betekent dus niet meteen dat je een auto kan kopen, dus houd hier ook rekening mee als je naar de autodealer gaat. Echter is een jaartje rijden met een van je ouders ernaast geen slecht idee om iets zelfverzekerder de weg op te gaan.

Kiezen

Als het dan tijd is om een auto te kopen en je oud genoeg bent, is er natuurlijk nog de keuze voor welke auto je koopt. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met je opties. Veel auto’s vallen namelijk al af zodra je er het geld niet voor hebt. Maak dus voor jezelf een lijstje met welke merken en modellen je leuk vindt en welk budget je ervoor over hebt. Op deze manier maak je de keuze voor jezelf namelijk een stuk makkelijker.

Kopen

Zodra je hebt besloten welke auto je gaat kopen is het dan ook tijd om naar de autodealer te gaan. Zorg ervoor dat je alle nodige papieren bij je hebt en je keuze weloverwogen hebt gemaakt, zodat je straks zonder zorgen wegrijdt in jouw nieuwe Nissan occasion.

Tags: